fb

Retourneren

Download  hier ons retour- en schade formulier Vul deze volledig in en stuur hem naar retouren@designtegels.nl
Nadat Designtegels het retourformulier heeft goedgekeurd kunnen de tegels worden teruggebracht naar onze winkel(s). Zonder goedgekeurd retourformulier kunnen wij geen producten aannemen.

Onze handgemaakte tegelproducten worden grotendeels in verschillende kleur batches geproduceerd. Dat betekent dat de voorraad die we vandaag in ons magazijn hebben kan afwijken van een nieuwe zending en mogelijk kleurverschil kan opleveren wanneer ze bij elkaar zouden worden geplaatst. Om die reden hanteren wij een aangepast retourbeleid en hopen op je begrip daarvoor. Wij raden je aan om de benodigde tegels / producten zeer goed uit te rekenen of de aangeboden offerte/tekening goed te controleren.

Cementtegels, Marokkaanse tegels, Spaanse tegels, Mozaïek, Keramische tegels, Verf en tegels die specifiek voor jou worden besteld bij onze fabriek(en):

Voor tegels welke wij in ons standaard assortiment hebben en waarbij wij voorraadhoudend zijn, kunnen wij ongeopende dozen retour nemen.
Voor deze producten verstrekken wij tegoedbonnen bij retour name tot 14 dagen na aankoop (de factuurdatum is leidend). Onze collega’s kunnen je hiervoor geen contanten teruggeven. Wij nemen in de winkel alleen retouren aan met een goedgekeurd retourformulier. Vul deze dus eerst in en mail deze voordat je de producten komt terugbrengen. Op maat gemaakte producten, of producten die speciaal voor jou worden besteld, kunnen wij helaas niet retour nemen. Ze kunnen ook niet worden geruild worden voor andere producten. 

Impregneer en Reinigingsmiddelen, Tegellijm en voegmiddelen:

Deze producten kunnen tot 14 dagen na aankoop (de factuurdatum is leidend) geretourneerd worden waarvoor je een creditfactuur ontvangt welke via bank zal worden uitbetaald.

Retouren dienen te voldoen aan onderstaande voorwaarden.

Voorwaarden:

 • Retouren dienen binnen de gestelde datum te worden geretourneerd via het retourformulier  dat te vinden is op onze website. Je kunt dit formulier mailen naar retouren@designtegels.nl.
 • Wij nemen alleen volle en ongeopende dozen / verpakkingen retour, in de originele staat.
 • Wij nemen geen samples retour.
 • Wij vergoeden geen verzendkosten.
 • Het is mogelijk dat je voor de zekerheid te veel hebt besteld van een tegelproduct. Wij nemen echter nooit meer dan 10% van de initiële bestelling retour.
 • Retouren moeten eerst goedgekeurd worden via het retourformulier. Wij nemen geen retouren terug aan de kassa zonder goedkeuring.
 • Je dient zelf zorg te dragen voor het retourneren van de tegels / producten. Wij komen niet langs om retouren op te halen. We kunnen wel een transport regelen. Hieraan zijn kosten verbonden die voor de rekening van de klant zijn.
 • Reclamaties dienen binnen 24 uur te worden doorgegeven. Indien je niet tevreden bent met je bestelling, de bestelling beschadigd is of er producten ontbreken dan vragen wij je vriendelijk doch dringend om binnen 24 uur contact met ons op te nemen!
 • Custom producten (specifiek op maat en kleur en anders dan ons assortiment) kunnen in het geheel niet worden geretourneerd of worden geruild tegen andere producten. Hiervoor kunnen wij ook geen tegoedbon verschaffen.
 • Alle producten die speciaal voor jou worden besteld of geproduceerd, en die dus niet voorradig zijn in ons magazijn, kunnen niet worden geretourneerd.
 • Zodra producten zijn verwerkt in je project vervalt reclamatie op eventuele kleurverschillen.
 • Wij helpen je graag bij het uitrekenen van de benodigde tegelproducten. Dat doen we op basis van de door jou verschafte maatvoeringen. Je bent echter zelf verantwoordelijk voor een juiste calculatie. Reken dus goed uit hoeveel je nodig hebt alvorens je een definitieve bestelling plaatst!
 • Tegoedbonnen zijn geldig tot een jaar na uitgifte en zijn alleen te verzilveren in een van onze winkels in originele staat. Dat wil zeggen dat we geen kopieën of scans kunnen accepteren.
 • Tegoedbonnen kunnen niet ingewisseld worden tegen contanten.
 • Bij retournering van tegels wordt alleen een tegoedbon verstrekt.

Op alle producten en leveringen zijn onze Algemene Voorwaarden van toepassing.
Heb je vragen over ons retourbeleid? Neem dan contact met ons op.