fb
Thuis legt hij in zijn keuken en op zijn terras een prachtige nieuwe kleurrijke cementvloer vol patroontegels. Deze blijft niet onopgemerkt onder zijn familie, vrienden en kennissen. Dat willen zij ook hebben. Ramon besluit van zijn laatste spaarcenten een container cementtegels vanuit Marokko te laten overkomen en als enige tijd later zijn volledige kennissenkring zich thuis in Mediterrane sferen waant, weet hij dat hij ook de rest van de Westerse wereld dit genot niet mag onthouden. Dit moest groter worden aangepakt.
Eerste lading, 2006 arc
2006 - 2009 arc

Eigen productie

Samen met zijn toenmalige zwager Martijn Dijkstra gaat Ramon op zoek naar mogelijkheden om de tegels zelf te laten produceren. Ze komen uit bij landen als Portugal, Spanje en Marokko. Ook Vietnam blijkt een goede optie te zijn. Niet alleen is daar het productieproces goedkoper, ook is er vakmanschap aanwezig en de kwaliteit van de grondstoffen cement, pigment en marmer-poeder is daar beter. Na veel reizen, regelen, bellen, mailen en faxen gaat www.designtegels.nl in 2006 online. Containers vol kwalitatief hoogstaande cementtegels vinden hun weg naar Nederland. Allemaal hebben ze een kleurig Moors design en ze krijgen de nieuwe eigen merknaam "Azule" mee. Designtegels.nl is geboren.
Eerste fabriek bezoek arc
2009-2012 arc

Van garage box tot grote leverancier

Vanuit een kleine garagebox aan de Duurstedelaan in Utrecht worden de eerste orders verwerkt. De vraag is zo groot dat Ramon en Martijn er ieder half jaar een nieuwe garagebox bij moeten huren. Het is duidelijk: deze hobby loopt uit de hand. Designtegels.nl kan niet meer worden gecombineerd met een vaste baan. Beide ondernemers-in-de-dop besluiten daarom hun passie te volgen en zich voortaan full-time in te zetten om hun bedrijf verder uit te bouwen.
Breda arc
Utrecht arc
Berlijn arc
Tegenwoordig is Designtegels.nl een van de grotere leveranciers van cementtegels, ook wel Portugese en patroontegels genoemd, in Europa. Aan het assortiment zijn de laatste jaren ook nieuwe producten toegevoegd zoals Spaanse en Italiaanse wandtegels en Marokkaanse zelliges. Met een standaard voorraad van minimaal vijftienduizend vierkante meter, meer dan vierhonderdvijftig verschillende designs en leveringen aan meer dan 20 landen binnen Europa is het bedrijf uitgegroeid tot een volwaardige speler in deze niche markt van tegelvloeren en -wanden. Bij Designtegels.nl werken in Nederland inmiddels 20 mensen full-time en op de buitenlandse tegelwerkplaatsen gooien nu meer dan honderd vakmensen al hun vaardigheden in de strijd om de beste en mooiste tegels te fabriceren. Designtegels.nl heeft nu in Nederland twee vestigingen. Een in Breda waar hoofdzakelijk de voorraad wordt beheerd, de designs worden ontworpen en de productie wordt begeleid. De andere is de grote showroom en die bevindt zich in Utrecht. In Duitsland is onlangs een derde vestiging geopend onder de naam Designfliesen.de
2012 arc
2013 arc

Volkswagen T2A 1969

In de loods achter de onlangs helemaal verbouwde en gemoderniseerde Utrechtse showroom staat nog steeds dezelfde grijze Volkswagen T2A uit 1969 waarmee het in 2003 allemaal begon. Het ruim veertig jaar oude busje is inmiddels helemaal opgeknapt. Maar als je heel goed zoekt, is er misschien nog wel een enkele korrel verdwaald Sahara-zand in te ontdekken...

Ramon Huigen & Martijn Dijkstra
Designtegels.nl